Algemeen

tonijn Vlees Teller

Islamitisch slagerij Rotterdam

De overgrote meerderheid van de dieren, waaronder kippen, herten, koeien, geiten, schapen en varkens, wordt echter tot aan de nek met een scherp mes geslacht, en wordt als zodanig als halal beschouwd voor menselijke consumptie.

Om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk te begrijpen dat er niet zoiets bestaat als een halal-vleestoonbank voor kalkoen, enig ander vlees, tonijn, sardines of andere niet-halal vleesproducten. Er bestaat zeker geen halal-vleesbalie voor producten die van halal vlees zijn gemaakt. Dat komt omdat vleesproducten gemaakt van niet-halal vlees zowel in het Verenigd Koninkrijk als in andere delen van de wereld zijn toegestaan door de Codex Alimentarius. U kunt dus genieten van uw niet-halal vlees en trots zijn op het feit dat u alternatieven biedt voor het vlees van dieren die volgens de islamitische wetten zijn geslacht.

HOE ZIET HALAL VLEES ER IN EEN DAG UIT?

Halal vlees wordt gewoonlijk zo afgewerkt dat het bloed uit de holte van het dier buiten het karkas wordt afgetapt, zodat het in de meeste gevallen niet sous vide hoeft te worden bereid, of volledig gaar gekookt voor maximale malsheid en smaak. Halal vlees wordt gewoonlijk gedurende lange tijd in een pan op extreem hoge temperaturen gekookt, en afhankelijk van de grootte van het dier en de grootte van de pan is het al dan niet nodig dat het vlees volledig wordt afgedekt of zelfs in een open omgeving wordt gekookt. Dit is heel wat anders dan wat vaak als strikt halal vlees wordt beschouwd, zoals rund- of lamsvlees, aangezien dat niet in een pot wordt gekookt en vaak op een elektrische krultang wordt gekookt. Braadworst is een halal vleesproduct, net als bijvoorbeeld biefstuk.

Absolute stilte is: Vlees dat in hun vlees blijft zitten en dan volledig kookt.

Shrovetide is: 3 of meer 90 seconden koken in een volledig afgedekte pan.

Moet ik bezorgd zijn dat mijn vlees van een slachthuis komt?

Terwijl vele inrichtingen in het VK en een groot deel van Europa door landbouwers kunnen worden bezocht om hun dieren te bekijken, aan te kopen en te slachten, bestaan er in landen over de hele wereld, zoals Australië, Frankrijk, Japan en de VS, wetten die talrijke voorschriften voor het slachten van dieren bevatten. Wij hebben getracht ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van de wetten, voorschriften en aspecten van de productieprocessen die in uw regio van kracht zijn.

Verkoopt u gewoonlijk vis, gevogelte of wild gevogelte, en ook uw eigen ongekookt vlees?

Voor Vis verkopen wij ons product in ongekookte staat. Wij raden u echter aan de adviespagina van onze klanten te raadplegen. Daar vindt u naast het merk AfterRaw, dat 125+% voedzamer is, ook Gemengde Nielsen Observer-waarderingen van 50+ liter / 1,75 gallon rauwe vleesproducten, met een extra toevoeging van 100g/3,8oz verse paprika.

Wij raden aan alle basan en chamazuli sambusa’s te koken tot een zeer gladde consistentie. Wij raden onze klanten echter niet aan sambusas te koken tenzij zij de instructies kennen en opvolgen over hoe sambusas voor verschillende etnische groepen en religies moeten worden gekookt.

Wat is halal-vrij?

Wij zijn ons niet bewust van strikte uitdagingen met halal voedsel; maar gezond verstand boven de wet stellen kan invloed hebben…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *