Algemeen

New Age en spiritualiteit

Spirituele winkel

Van nature is een winkel die handelt in spirituele geschenken, ingrediënten en Afrikaanse spiritualiteit een magneet voor spiritueel kopen en verkopen. Maar niet alle spirituele winkels zijn gelijk geschapen. Een paar dagen geleden kocht ik in een plaatselijke winkel een boek waarvan ik dacht dat het een goede aankoop zou zijn. Het eindigde met de vervulling van mijn levensroeping en de ervaring die ik nodig had.

Veel new age en spirituele winkels hebben geen website. Die ene was een beetje vreemd, want hij was gevestigd in Kenia. Andere e-winkels die ook geen website hebben, verkopen de etherische oliën, potten en pannen of waarzeggerij-instrumenten die je nodig hebt om je eigen readings te doen, maar ze verkopen geen boeken. Sommige van de new age winkels zijn de merken die ik al jaren voer en zij adverteren op de achterkant van de kaarten die bij de reading worden gegeven. Toen ik een van de duurdere e-winkels bezocht, vond ik in mijn tas een boek om te verkopen. Het had geen mooie kaft en zat ook niet in een doos, maar het was in het bezit van een cardioloog. Deze winkel had maar één soort thee – ik moest goed kijken om mijn favoriete merk te kiezen. De winkelbediende was in het geheel niet behulpzaam en nogal onbeleefd. Ik had het gevoel dat het technische personeel van de andere e-winkel niet zeker was van de producten die zij uitgestald hadden.

Je kunt ook techneuten (programmeurs) vinden bij veel filialen van de new age en spirituele winkels. Ik zag een van de medewerkers bij een grote kantoorboekhandel eerder deze week. Ik zag hem laatst ook bij een ander filiaal. Ik weet niet eens of hij daar nog werkt, maar ik hoorde dat hij vrij snel nadat ik hem voor het laatst zag, vertrokken is. Ik heb gehoord dat hij ergens anders een goede baan heeft. Wat hij ook doet, hij houdt nog steeds van zijn werk. Ik geloof dat je mensen op het internet iets kunt leren. Er zijn mensen met technische kennis en die graag mensen helpen met hun problemen, zelfs als ze zich geen honoraria van goeroe’s kunnen veroorloven.

In veel van de e-winkels vind je ook “aba”-mensen (mensen die in een ander land wonen). Ik vraag me af hoe ze behandeld worden als ze de weg vragen naar een bepaalde winkel.

Je kunt zelfs “herdrukkende” mensen vinden in new age winkels. Deze mensen houden van het hele concept van e-boeken en geven voorbeelden uit het echte leven van de geschriften. Mensen zijn bereid om een beetje geld uit te geven en deze ” herdrukkende ” mensen te helpen. Deze vriendelijke mensen zorgen voor een klein fortuin voor de wensscholen en verzekeren dat zij zelf elke dag naar een e-shop kunnen gaan en een nieuwe uitgave van hun tijdschrift kunnen kopen. Sommige van deze mensen zijn het echte werk. Je hoort nooit van deze mensen, maar ze overtreffen de “grote mensen” van elk tijdschrift.

Lees meer:
Ritueelbegeleiding
Spirituele cursussen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *