Gezondheid

Hoe praat je met je dokter?

Trauma therapie Utrecht

Als je in een gewelddadige relatie zit, moet je erover praten. Als je dat doet is de kans groot dat je in de toekomst betere relaties met andere mensen zult hebben. Als je niet praat is de kans groter dat je er in de toekomst onder lijdt.

U kunt praten met uw arts, uw therapeut, een counselor of iemand die gekwalificeerd is in traumatherapie. Deze mensen hebben de vaardigheden en de opleiding om u te helpen uw symptomen te verwerken, en u goed advies en begeleiding te geven bij uw genezingsproces.

Als u met iemand anders praat – zorg dan dat uw verhogingen boven de grond zijn en dat u met hem/haar over seks, scheiding of eigendom kunt praten. Dit zal je helpen om je gevoelens te verwerken en je relaties in het algemeen.

traumaficaties is een aanzienlijk breder onderwerp dan dit. Het kan zijn dat u zich na de therapie minder goed voelt, of dat u problemen heeft met slapen/rusten. Het kan zelfs zijn dat u meer aan de therapie denkt dan aan de andere dingen. Het is mogelijk dat u een aantal veranderingen in uw levensstijl wilt aanbrengen en dat u tegelijkertijd baat hebt bij de therapie. Deze veranderingen zullen u helpen om betere relaties te ontwikkelen met mensen, apparatuur en situaties in uw leven.

Heeft u een traumatische gebeurtenis die u zich niet kunt herinneren of nooit zult vergeten?

Ben je erg gevoelig voor de gevoelens van andere mensen?

Hebt u traumatische ervaringen in uw leven gehad waarover u jarenlang niet hebt kunnen praten?

Voelt je leven aan als jongleren?

In de behandeling voor bardagressie voelde Sam zich uiteindelijk erg depressief en had hij een laag gevoel van eigenwaarde. De therapeut moedigde hem aan om in detail te schrijven over zijn traumatische gebeurtenissen en de emoties die hij had gevoeld, maar Sam voelde zich te angstig om te veel te zeggen over wat er was gebeurd, en te beschaamd tegenover zijn familie om te rouwen en zijn verhaal te delen.

Bipolaire stoornis Deze persoon is overdreven overdreven. Vrienden of mensen kwetsen hem of behandelen hem slecht. Hij heeft ook moeite met zijn eisen en heeft veel tijd/ruimte nodig om zich prettig te voelen. Hij is ook bang om alleen te zijn.

Verwarde elleboog tot hoofdpijn. Toch zou deze patiënt bedriegen en liegen, anderen schaden, en de zich ontvouwende situatie manipuleren (bijna als een “atleet”). Hij lijkt ook altijd zijn eigen behoeften op te offeren voor de behoeften van anderen. De therapeut realiseerde zich later dat het deze gedragingen waren die zijn carrière saboteerden.

Lees meer over:
Hsp coach in Utrecht
Coach in zeist

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *