Entertainment

Hoe organiseer je feestgangers

Evenementen organiseren

Het aanstaande bezoek

10. Leg uit hoe je feestgangers uitnodigt

Een van de beste locaties voor openbare installatie zijn openbaar vervoer stations. Hoewel u misschien flyers wilt uitdelen en de aandacht wilt trekken, is het station ook een uitstekende plaats om reclame te maken voor het komende evenement. In Hamburg, bijvoorbeeld, lokken straatwerken en fratsen af en toe voorbijgangers om de aankondigingen te lezen en een blik te werpen op het kunstwerk. In een van de volgende stappen kunt u voorbijgangers uitnodigen voor de installatie.

Als u bijzonder gelukkig bent met de locatie, kunt u ook overwegen een virtueel specialiteitencafé op te zetten, waar dozen die, als ze “briljant” worden geopend, de bezoeker terugsturen naar de oorspronkelijke stemming. Onmiddellijke beschikbaarheid zou van nog groter belang kunnen zijn, gezien de magere hoeveelheid artistieke outreach en alternatieve cultuur in Hamburg. Uitleggen hoe je je buren kunt uitnodigen zou zelfs een goed idee kunnen zijn!

Als je denkt dat het onmenselijk zal zijn om iedereen met tickets naar je feeststand te brengen (denk eraan dat tickets geen specifieke nationaliteit hebben en een mengeling kunnen zijn van Amerikaans, Europees en Aziatisch, maar we zijn niet streng genoeg!), kan je ook overwegen om enkele publieke aankondigingsborden op te hangen die gemakkelijk te passeren zijn en zich op korte afstand van de installatie bevinden. Er zijn verschillende soorten mededelingenborden verkrijgbaar, van een bescheiden 49 stroken van hoge kwaliteit voor een kleine installatie, tot extreme posterborden (iets groter, maar altijd aangepast om een tag en een notitie te bevatten) die doeltreffend kunnen zijn om de hele ruimte te bedekken.

11. Maak een lijst van de deelnemers

Het organiseren van een evenement is al moeilijk genoeg zonder elke aanwezige mee te tellen in het totaal. Maak een lijst van die mensen en deel die lijst mee aan al uw personeel. In een boek of in een “Bar-Tape – the Startup Manual”, zou het leuk zijn om de lijst op te nemen van alle exposanten en de mensen die evenement materiaal hebben gekocht ($30 omvat een goede knip van alle bronnen voor dit soort materiaal: ruimte, elektriciteit en reclame).

Plaats de versterkers en de TV (het zal vaak moeilijk zijn ze te verbergen) in een privé-ruimte in uw huis (vooral als de tweede verdieping bezet is door de organisator van het evenement. In gevallen waar het buiten zit, bestaat het risico van een werksfeer! U moet dus ook een lijst opstellen van degenen die mogen deelnemen en van de regels inzake dronkenschap. Men moet gewaarschuwd zijn dat alleen de politie de bevoegdheid en het recht heeft om dergelijke muren af te breken. Zorg ervoor dat u zich houdt aan de wet inzake inbeslagneming door de politie van de Universiteit van Athene: https://mailart.uah.edu/public/curl.php/pot/heads/6838/1434-35/ipc/cu7667-5/).

Als uw feest in de zon valt, moet u de dag ervoor een blad voor het raam leggen. Als uw uitnodigingen op een vrijdag worden bezorgd, kunt u de omslag van de gewone krant gebruiken die op de volgende pagina verschijnt. Probeer de uitnodigingen met een fatsoenlijke postzegel te versturen – zonder de bijbehorende bureaucratie!

Als je in het bezit bent van een supercomputer en een micropipet, kun je eenvoudig de telefoonnummers van uitgenodigde mensen “deemen” en hen bellen met een boodschap. Dit is net zo makkelijk als je vrienden bellen of de weerslaaf van Microsoft overhalen.

Indien thuisbezorging verboden is, kunt u gebruik maken van de doos waarin u tickets uitdeelt, terwijl u op het bezoek een paar kleine stempels met uw eigen adres achterlaat. Dit is niet erg chic, maar het kan nuttig blijken aan het eind van het tentoonstellingsweekend (vooral in Keulen, waar de mensen zich naar het audiopaviljoen beginnen te begeven).

Als je spelletjes speelt of spullen verkoopt, moet je begrijpen wat kopers en verkopers doen en waar ze wonen. Daarom moet je ervoor zorgen dat alle informatie over de verkopers in de officiële beschrijving van de installatie staat. Het zou ook een goed idee zijn om kopieën van de officiële beschrijving van uw evenement op uw website te laten zetten en uw materiaal op het internet te verkopen.

Als je een grote groep verwacht, moet je zo snel mogelijk naar een kantoor gaan. Het probleem is dat op sommige plaatsen de aanwezigheid van meerdere partijen als overlast voor de club kan worden beschouwd (hele groepen mensen moesten bijvoorbeeld van een digitaal festival in Hamburg worden geweerd). Je kunt van tevoren bureaus vinden die je kunnen helpen bij het organiseren van het komen en gaan van bezoekers, of je kunt zelf wat muren afbreken en afspraken maken met helpers.

Lees meer:
Eventcoach
Eventplanner

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *